Atheneum

Heb je een vwo-advies gekregen? Dan betekent dit dat je voldoende capaciteiten hebt om een atheneumopleiding te volgen. Hier krijg je naast alle bekende vakken zoals Engels, wiskunde en aardrijkskunde, ook vakken als culturele en kunstzinnige vorming (CKV).

De eerste klas van het atheneum is voor alle leerlingen een jaar waarin ze zich oriënteren op het technasium. Je krijgt daar het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O). Het doel van het technasium is je te laten ervaren wat je in de maatschappij hebt aan vakken als wiskunde, biologie, natuurkunde en scheikunde. Leerlingen van het tweetalig atheneum en tweetalig gymnasium kunnen als zij dat willen, in klas drie door middel van een kort project ook kennismaken met het technasium.

Hoewel onderwijs natuurlijk centraal staat op Cals Nieuwegein, bieden we nog veel meer groeimogelijkheden. Je kunt alle kanten op! Je kunt meedoen aan speciale activiteiten om je talenten te ontwikkelen, bijvoorbeeld aan Chinees, filosofie, een Goethe (Duits), Delf Scolaire (Frans) of Cambridge (Engels) certificaat behalen. Ook bieden we je volop mogelijkheden om kennis te maken met andere landen en culturen. Nieuwsgierig? Bekijk ons overzicht buitenschoolse activiteiten.