Cultuurprofielschool

Het Cals College is een erkende Cultuurprofielschool, omdat we het belangrijk vinden dat iedere leerling in aanraking komt met kunst en cultuur. Daarom doen we extra veel aan kunst en cultuur.

In klas 1 en 2 krijg je de kunstvakken muziek, drama en beeldende vorming. Naast deze reguliere kunstvakken oriënteer je je in klas 1 op dans, AV/film en design. In klas 2 kies je naast de reguliere kunstvakken een extra cultuurvak. Je kiest daarbij uit dans, AV/film, design, muziek, atelier of toneel. Deze keuze is er niet als je voor Technasium kiest.

In klas 3 krijg je muziek en beeldende vorming, en in klas 1 tot en met 5 het vak culturele kunstzinnige vorming (CKV). Naast de reguliere kunstvakken kun je je specialiseren.

Wil jij eindexamen in een kunstvak doen? Dat kan in muziek en tekenen.

Mogelijkheden te over, zodat je je eigen interesses en talenten kan ontdekken en ontwikkelen.

Video

Soms zeggen beelden meer dan woorden: bekijk de video over het Cals als cultuurprofielschool.

Zien en ervaren hoe het Cals écht is? Kom naar onze open dag op 10 februari!

CKV in de onderbouw

In klas 1, 2 en 3 krijg je het vak CKV-onderbouw. In de brugklas bestaat dit uit drie oriëntatiecursussen van ongeveer tien weken waarin je kennismaakt met dans, audiovisueel (AV-film) en design. Na een half jaar, als je de kunstvakken hebt leren kennen, kies je voor een specialisatie: muziekklas, toneelklas of atelierklas.

In de tweede en derde klas kies je vervolgens uit een van de zes disciplines: muziek, toneel, atelier, AV-film, dans en design. Allemaal praktische vakken: je gaat muziek maken, toneel spelen, filmen, dansen en ontwerpen.

CKV-presentaties:

In het eerste jaar sluiten we het CKV- jaar af met de CKV-Carrousel, een wervelende presentatieavond voor ouders en klasgenoten. Ook klas 2 en 3 sluiten het jaar af met presentaties aan ouders en klasgenoten.

CKV in de bovenbouw

Alle leerlingen in havo 4, vwo 4 en vwo 5 krijgen het vak CKV dat meetelt voor het examendossier. Daarbij ligt de nadruk op kunstbeschouwing, kunstbeleving en reflectie. De aandacht verschuift meer naar het ontwikkelen, onderzoeken en verwoorden van jouw eigen, unieke smaak op het gebied van kunst en cultuur. Uiteraard staan er ook praktijkgerichte activiteiten op het programma, zoals fotografie, muziek, toneel, film en beeldend.