Op Cals Nieuwegein bieden we (tweetalig) onderwijs voor havo en vwo, gymnasium en technasium. Cals Nieuwegein is een erkende cultuurprofielschool, omdat we het belangrijk vinden dat iedere leerling in aanraking komt met kunst en cultuur.

Onderwijs

Wij hebben een brede kijk op schoolprestatie. Kwalificatie, het behalen van een diploma, is belangrijk, maar ook hoe je om gaat met de ander, dichtbij en ver weg (socialisatie) en met jezelf (persoonsvorming). Onze brede kijk op de schoolprestaties zie je ook terug in de drie profielen van de school: tweetalig onderwijs, cultuurprofiel en technasium. Daarnaast is er de media academie, zijn er cursussen, vakoverstijgende projecten, workshops, excursies en internationale reizen. We zijn tevreden als onze leerlingen zich ontwikkelen tot kritische, evenwichtige mensen met een eigen kijk op de wereld om hen heen en op het eigen leven. Het gaat ons om de ontwikkeling van de hele mens.

Wat past bij jou?

Tweetalig

Bij tweetalig onderwijs krijgen leerlingen de kans Engels te leren beheersen op een hoog niveau. Via het Engels, de brug naar een groot deel van de wereld, komen leerlingen in aanraking met andere culturen en alles wat daarbij hoort. We willen graag dat leerlingen zich in allerlei situaties goed kunnen redden en zich thuis voelen in de wereld.

Technasium

Het technasium is een onderwijsstroom voor havo- en atheneumleerlingen met belangstelling voor de wereld van bèta en techniek. Het kernvak van het technasium is het examenvak Onderzoek & Ontwerpen (O&O).

Cultuur

Het Cals College is een erkende Cultuurprofielschool, omdat we het belangrijk vinden dat iedere leerling in aanraking komt met kunst en cultuur. Daarom doen we extra veel aan kunst en cultuur.

Extra

Hoewel onderwijs natuurlijk centraal staat op het Cals College, bieden we nog veel meer groeimogelijkheden. Je kunt alle kanten op! Je kunt meedoen aan speciale activiteiten om je eigen talenten te ontwikkelen, bijvoorbeeld aan Chinees, filosofie, een Goethe (Duits) of Delf Scolaire (Frans) certificaat behalen. Ook bieden we je volop mogelijkheden om kennis te maken met andere landen en culturen.  

We helpen je

Wil je wat vragen?

Hoi, ik ben Arno Pauw, schoolleider brugklassen op Cals Nieuwegein. Heb je een vraag?

Het leukste vak op school vind ik muziek. Pianospelen is mijn hobby en passie. In muziek kan ik mezelf goed vinden, maar dat geldt natuurlijk niet voor iedereen.

Volg onze
socials

Volgen

Op onze Instagram, Facebook en LinkedIn plaatsen we regelmatig interessante, leuke en relevante informatie over wat we als Cals College doen.