Gastcolleges wetenschappelijk onderwijs

Een inspirerende ochtend voor vwo 5-leerlingen met gastcolleges van acht docenten van de Universiteit Utrecht en een CEO van Lightyear. Ze maakten kennis met het universitaire onderwijs en welke mogelijke studierichtingen er zijn. Dit wordt de Rector’s League genoemd en wordt georganiseerd door de Universiteit Utrecht.

De colleges behandelden interessante onderwerpen. Wist je bijvoorbeeld dat eyetracking luchtverkeersleiders leert waar ze moeten kijken om vliegverkeer te sturen, of zelfs onthult waar baby’s hun aandacht op richten? De CEO, met een achtergrond in werktuigbouwkunde liet ontwikkelingen zien van de eerste auto’s die op zonnepanelen gaan rijden.

Daarnaast waren er meerdere boeiende thema’s zoals vaccinveiligheid, jongeren en echtscheiding en de kracht van nanomedicijnen in gerichte ziektebestrijding binnen het lichaam.

Het was een zeer geslaagde ochtend waarin leerlingen niet alleen een voorproefje kregen van mogelijke studierichtingen na de middelbare school, maar ook ontdekten wat ze liever niet willen doen. Wil je meer weten over vervolgopleidingen? Ontdek het op www.studiekeuze123.nl.