HT2S naar Artcadia finale

Klas HT2S in de landelijke Artcadia finale! 🎉

Samen met 11 andere scholen bereikte klas HT2S de finale van Artcadia (de landelijke techniek- en kunstwedstrijd ‘ Imagine your future’) met het project ‘Green Iron Energy’. De wedstrijd is opgezet als een landelijk techniek- en kunstproject voor leerlingen van havo of vwo 2, om jongeren van middelbare scholen te laten zien en ervaren hoe boeiend de wereld van techniek is. In de fictieve toekomststad Artcadia, bedenken de leerlingen samen creatieve oplossingen op het gebied van mobiliteit, water, milieu, ruimte en gebouwen. De winnende school bezoekt met tien leerlingen en twee docenten bijzondere locaties en mooie, technisch interessante projecten op Vlieland. De tweede prijs is een Ultimaker 3D printer.

Er kwamen honderden projecten binnen, zoals schilderijen, multimedia en andere creatieve uitingen. Een deskundige jury beoordeelde de ingezonden werkstukken en selecteerde de finalisten. De finalisten werken hun projecten daarna verder uit en geven een presentatie tijdens de feestelijke finale. Dat gebeurt op woensdag 24 april 2024 in het Evoluon in Eindhoven.

We zijn heel trots op de leerlingen van HT2S. Tien leerlingen uit deze klas hebben de aflopen tijd keihard gewerkt aan de presentatie en het prototype. Ze hebben gewerkt aan hun idee waarbij oud ijzer wordt vermalen tot ijzerpoeder, dat vervolgens wordt omgezet in energie zonder CO2-uitstoot.We wensen ze morgen heel veel succes!🍀