Internationaal filmfestival voor scholieren

Op zondag 3 december zijn leerlingen en docenten met het Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS) afgereisd naar Pyrgos, Griekenland, om deel te nemen aan het Internationale filmfestival Camera Zizanio. De eerste prijswinnaars van het NFSS mochten mee naar Griekenland. Twee leerlingen uit klas 3 en twee leerlingen uit klas 5 hadden in oktober de eerste prijs gewonnen met hun films. Een docent ckv-film ging mee om de jongens te ondersteunen.

Het programma bestond uit een week lang films kijken en maken met jongeren uit 25 verschillende landen. Middagen werden besteed aan het Mythos-project, waar jongeren onder begeleiding van internationale professionals in vijf dagen een film maakten met het thema ‘Reach what you cannot.’ Van kennismaking en ideeën uitwisselen tot script schrijven, locaties zoeken, storyboard maken, setdressing, opnames maken en monteren, gevolgd door het genieten van het resultaat in de bioscoop.

’s Avonds werden de negen Mythos films in de bioscoop vertoond. Onze leerlingen waren te zien in de films ‘What goes up’ (camera: Maxim Schijvens), ‘Reach what you cannot reach’ (acteur: Quinn Oudhof), ‘The Painter’ (script en edit: Pieter Veldman), ‘Shipwreck’ (acteur: Alexander Guliyan).

De Mythos films zijn te zien op: https://nffs.nl/winnaars-2023/mythos-project-23/ Tot slot vond de prijsuitreiking plaats, waarbij twee Nederlandse films in de prijzen vielen: ‘Call me sir’ (profielwerkstuk) en ‘Letterbox Enigma.’ Alle winnende NFFS-films zijn te zien op de website van het NFFS: https://nffs.nl/winnaars-2023/