Onthulling artikel 1

Artikel 1 van de Grondwet is vanaf nu zichtbaar op onze school! 📖 Als eerste school in Nieuwegein hebben we deze belangrijke tekst een prominente plek gegeven.

Wethouder Marieke Schouten en gemeenteraadslid Hanny Plomp-van Rheenen (D66) hebben samen met ons gesproken over gelijkheid en non-discriminatie. Daarna hebben zij de tekst van artikel 1 officieel onthuld.

🔍 De tekst van artikel 1 luidt: Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan’.

Deze woorden zijn nu te zien op de ramen bij twee ingangen. Zo worden leerlingen en medewerkers elke dag herinnerd aan onze kernwaarden. Deze waarden vormen de bouwstenen van onze gemeenschap, waar veiligheid, openheid, verbinding en vertrouwen centraal staan.

We voelen ons verbonden met elkaar. Zien en gezien worden vinden we daarom belangrijk. Verantwoordelijkheid voelen we zowel voor onszelf alsook voor elkaar. Wij staan open voor het anders zijn van de ander, wat vraagt om verdraagzaamheid. Door in dialoog te blijven en uit te gaan van gelijkwaardigheid, creëren we een veilige omgeving om te leven en te leren. 🌍❤️

De onthulling is ook vastgelegd op film. Het filmpje kun je hier bekijken: https://www.youtube.com/watch?app=desktop&si=B3MYIOSaZhlUi2Dn&v=t61Qs6svKVo&feature=youtu.be