Wereldfestival

Voor de tweede keer vierden we het Wereldfestival! ๐ŸŽ‰ Op deze dag vieren we de diversiteit onder onze leerlingen en medewerkers, waarbij zij de kans krijgen om kennis te maken met alle verschillende nationaliteiten en culturen die op school vertegenwoordigd zijn.

Tijdens de lessen werd aandacht besteed aan allerlei aspecten van wereldburgerschap. Er waren gastsprekers, workshops, een speurtocht in het kader van Black History Month, een landenkennisquiz, taallessen en films/documentaires.

Een hoogtepunt van het festival was de komst van een vrolijke brassband, die de festiviteiten opende met levendige muziek. ๐ŸŽบ Vervolgens opende de burgemeester van Nieuwegein symbolisch de wereldkaart. Voor alle op het Cals vertegenwoordige landen werd door leerlingen een magneet geplaatst.

Hierna volgde een feestelijke afsluiting in de aula met een optreden van de Dansfabriek, zang door leerlingen en een landenparade. Gedurende de dag was er een cultuurmarkt, waar kraampjes stonden waarin leerlingen de cultuur van hun land konden laten zien. Er waren diverse hapjes te koop, en de opbrengst ging naar het Rode Kruis.

De tweede editie van het Wereldfestival was een groot succes! ๐ŸŒŸ

๐Ÿ“ธ: Jessamy Repi