Meet de oc van CalsMUN 2024!

Net zoals ieder ander jaar is er weer een CALSMUN. De negende editie zal dit jaar plaatsvinden op 20 & 21 Januari op het Cals College Nieuwegein.

Maar wat houdt een MUN nou eigenlijk in? Een Model United Nations (MUN) is een leerzame nabootsing van de echte United Nations. Scholieren krijgen hier de kans om over globale problemen te praten, eventuele oplossingen te bedenken en hun engels en debateer-vaardigheden te verbeteren.

Deelnemers, die ‘delegates’ worden genoemd, representeren een land of Non-Profit Oranization, zoals Greenpeace, en debatteren vanuit dat perspectief over mogelijke oplossingen. Ze zitten samen in een ‘committee’, voorbeelden hiervan zijn de Security Council of the Human Rights Council. Ieder committee k…
[15:12, 11-09-2023] Elora: Deelnemers komen niet alleen van het Cals, of van anderen scholen uit Nederland, maar vanuit landen over de hele wereld! In voorgaande jaren zijn er delegates en chairs uit Turkije, de USA, Burundi, Hongarije, Noorwegen en nog heel veel meer landen gekomen naar onze MUN. Op CalsMUN leer je dus niet alleen over wereldwijde problemen, maar ook leer je mensen van over de hele wereld kennen!

Het enthousiaste team van CalsMUN 2024 is dit jaar hard aan het werken om het een geweldige MUN te maken!! Klinkt dit allemaal wel interessant en zou je mee willen doen, geef je dan op voor CalsMUN 2024 via onze website: calsmun.com. Hier staat ook alle benodigde informatie. Zou je niet mee willen doen maar wel willen bijdragen aan ons MUN? Geen probleem, geef je dan op om een host family te zijn!