Winnaars bij Junior Gouden Kalveren!

Het begon allemaal met onze derdeklassers audiovisueel die naar Utrecht gingen om in slechts drie uur tijd korte films met filmposters te creëren, geïnspireerd door het Nederlands Film Festival.

Een paar weken later brak het moment van de waarheid aan, de uitreiking van de Junior Gouden Kalveren in Stadsschouwburg Utrecht. De zaal waar ook de professionele kalveren worden uitgereikt stond nu even in het teken van jong talent!

Van alle inzendingen waren vijftien films genomineerd, waarvan maar liefst vier afkomstig waren van het Cals. We hadden nominaties voor beste scenario, beste camera en twee keer voor beste montage.

De film ‘Homeless’ van Thijs van Honschoten (regie & acteur), Niels Gijsberts (regie & acteur), Finn de Graaf (camera), Ismael Aït Toumach (acteur), Quinten Ruitenburg (acteur), Milan van Beek (acteur) en Damian Vredenburg (editor), won het Junior Gouden Kalf voor beste camera!🎉 En leerling Rosa Rooijackers toonde haar filmkennis en kwam als winnaar uit de bus in de filmquiz.

Een zeer geslaagde editie en wie weet zien we enkelen van hen nog op het grote doek. Op 14 oktober wordt de film ‘Homeless’ tijdens Cals Cultureel vertoont. Wees welkom om deze film te bewonderen!